a kedvezményezett neve: Officium Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

a projekt címe: Bízunk a jövőben! - beruházási projekt az Officium Szolgáltató Kft.-nél

a szerződött támogatás összege: 13 822 302 Ft

a támogatás mértéke (%-ban): 70%

a projekt tartalmának bemutatása: Az Officium Szolgáltató Kft. irodai megoldásszállító cég. Tevékenysége elsődleges fókuszában az irodafelújítás-belsőépítészet, üzemeltetés-karbantartás, irodatechnika és informatika, valamint irodaszer-cégellátás áll.


Ezek magukban foglalják ügyfelek igényeit legjobban kiszolgáló irodabútorok tervezését, irodai gépek beszerzését, üzemeltetését, karbantartását, valamint az informatikai háttér tervezését, megvalósítását és a további teljes körű gondoskodását. Ezen felül már meglévő irodák átalakítását, felújítását és korszerűsítését is vállalja, így a cég alkalmas a teljes irodai infrastruktúra megtervezésére és újratervezésére, kialakítására és üzemeltetésére.

 Célunk, hogy a legjobbat adjuk abból, amihez csakugyan a legjobban értünk. Üzleti stratégiánk lényege, hogy reálisan választható megoldásokat szállítsunk nagy-, közép-, és kisvállalati valamint állam-, és közigazgatási ügyfeleink számára.

Az Officium Szolgáltató Kft. jelenleg több gazdasági területen is tevékenykedik, úgymint építőipar, létesítményüzemeltetés, lakberendezés, illetve informatikai hardverek és szoftverek szállítása és üzemeltetése. Legnagyobb megrendelőink MNB (hardverek szállítása), Konica Minolta Kft. (építőipari felújítás, létesítményüzemeltetés, bútorszállítás), T-Systems Magyarország Zrt. (szerverek szállítása, üzemeltetés), Bayer Hungária Kft. (létesítményüzemeltetés). Legnagyobb beszállítóink Lambda Systeme Kft. (építőipari anyagok), Icotrade Online Kft. (bútorszállítás), Balasys IT Kft. (határvédelmi szoftverek), Elektro Profi Kereskedelmi Kft. (épületgépészeti anyagok).

A vészhelyzet hatására át kellet alakítani a működési modellünket: online működésre kellett átállni a legtöbb munkakörben, emiatt lassultak a folyamatok. Szerencsére közvetlenül nem érintett még minket a helyzet, azaz kollegáink nem estek ki a munkából. Több irányból érint meg a kialakult helyzet: a bútorgyártási üzletágunk szinte teljesen leállt, a megrendeléseket még a nagyvállalatok is későbbi határidőkre tolták el vagy visszamondták azokat. Ez jelentős bevételkiesést okoz nekünk, ennek ellenére nem mondtunk fel a kollegáknak, ugyanis nagyra értékeljük a képzett munkaerőértékét, így a mostani időszakban bevállaltuk a veszteséget. Úgy gondoljuk, hogy az újítás lévén tudjuk életben tartani ezt az ágazatunkat: ipari faaprító és pelletáló gépet vásárolunk, hogy üzletileg hasznosítani tudjuk a működés közben keletkező fahulladékot. Másrészt mivel üzemeltetés az egyik fő üzletágunk, így új kihívások elé állítottak minket az ügyfeleink, olyan távoli elérésre alkalmas megoldásokat kellett kidolgozni, ami megfelel az elvárásoknak, azaz gyors és biztonságos. Ezen a területen viszont a vírus hatására fejlesztenünk/beruháznunk kell, ha nem szeretnénk elveszíteni a működésünk stabil pontjának tekinthető megbízóinkat. Cégünk ezért olyan helyzetbe kerül, hogy amennyiben az elmúlt évek növekedését fenn kívánja tartani, akkor idén nem megszorítanunk kell, hanem további beruházásokat eszközölünk.

Első üzletágunk esetében a fejlesztés a bevétel megmaradását célozza, hogy az ügyfeleink a kialakult helyzet miatt ne keressenek más szolgáltatót. Ha ezt el tudjuk érni, akkor az üzletágban dolgozók foglalkoztatása hosszútávon biztosított.

Második üzletágunk kapcsán pedig megpróbáljuk kihasználni a felszabadult kapacitást és ahelyett, hogy leépítéssel próbálnánk meg költséget csökkenteni, inkább új piacok felé nyitunk, ezzel pótolva a kieső bevételeket.

Olyan infokommunikációs biztonsági rendszer kialakítása, amit lehetővé távoli elérést, de az adatok olyan módon való titkosításával, ami a legszigorúbb protokolloknak is megfelel. beruházás elsődleges célja az Officium Szolgáltató Kft. által üzemeltetett informatikai rendszerek adatfeldolgozásának és adatbiztonságának, a benne szereplő adatok biztonságosabb adatátviteli (labor) rendszernek kialakítása. Vállalatunk meglévő és új ügyfeleinél bizalmas információk védelmében és továbbításában vállal rendszerépítési és üzemeltetési feladatokat. Az elmúlt években megnőtt az online felületen történő adatcsere lehetősége, melynek kapcsán az információk továbbításának feltételei – a felgyorsult igények alapján, sok esetben -, nem biztosítanak olyan tesztelési lehetőséget, melynek segítségével ezek a hibák és korábbi sebezhetőségi esetek kiszűrhetők lennének.

A projekt célja, az üzleti kritikus – Officium Szolgáltató Kft -, által üzemeltetett nagy informatikai rendszerekben futó információk és alkalmazások biztonságosabb üzemeltethetősége, mellyel a hibák feltárása és azok hibajavítási idősíkjai lényeges mértékben lerövidülnek.

A projekt eredményeképpen gyorsabb hibakeresés, minimális információ vesztés és adat sérülékenységi pont keletkezik, amely által adott idő és humánerőforrás felhasználása mellett 30-40%-al több ügyfelet vagyunk képesek kiszolgálni egységnyi idő alatt. Ehhez beszerzésre kerül egy Zorp Security Gateway nevű szerver, ami egy több évtized alatt fejlesztett magyar, informatikai biztonsági alkalmazás, melynek végtelen számú biztonsági variánsaival, képesek vagyunk modellezni és szimulálni azon biztonságtechnikai eseményeket, haváriákat melyek ügyfeleinknél egy valós környezetben előfordulhatnak. Ennek segítségével az üzemeltetett rendszereink és ügyfeleink rendszerei kevesebb rejtett hibával, vagy egy meglévő eseménynél hamarabb vagyunk képesek a hiba, ellentmondások detektálására. Így gyorsabban és pontosabban vagyunk képesek az üzleti kritikus rendszereinket és ügyfeleink rendszereit üzemeltetni. Csökken a "tétlen" idő, valamint több eseményt vagyunk képesek kezelni vagy modellezni, javítva a fajlagos hatékonyságunkat.

Választásunk elsősorban azért a Zorp Appliance-re esett, mert hazai fejlesztés, hazai fejlesztő csapattal gyorsabban és hatékonyabban tudunk egy eseteges probléma kapcsán konzultálni, a hazai termék előnye továbbá a nemzetgazdasági értékeken túl a nyelvazonosság valamint az elmúlt években megszerzett adott termékkel kapcsolatos magas szintű termékismeret


Másik üzletágunkban egyrészt eszközparkot bővítünk,, másrészt az új piachoz kapcsolódó beruházásokat valósítunk meg. A fejlesztés indokoltsága, hogy a tüzeléstechnikában egyre inkább elterjed a fapelletek, fabrikettek használata, ahol fűrészport, faaprítékot, vagy faforgácsot préselnek pellet formába, ami így a fűrészpornál könnyebben ég el, ugyanakkor a fánál jóval homogénebb szemcseméretű és emiatt automatizált házi tüzelőrendszerekben a tűzifánál jobban hasznosítható. A fapellet legelterjedtebb mérete a 6 mm-es átmérőjű és 2–5 cm-es hosszúságú.  pelletfűtés azért környezetbarátabb a fafűtésnél, mert megújuló/újrahasznosított alapanyagot használ. A pellet gyári nedvességtartalma 7-10%, de nedvességre érzékeny, 12% nedvességtartalom felett szétesik. A tüzifához viszonyítva a frissen kivágott fa nedvességtartalma 50-60%, légszáraz tüzifa kb. 12-20%. Ezért hatásfoka jobb a tűzifánál. A szabályozott égés miatt a károsanyag-kibocsátása is alacsonyabb, mivel az égetése során csak annyi CO2 szabadul fel, mint amennyit a növény élete során megkötött. Egyre keresettebb alapanyag a fabrikett: a tüzelőanyag keresletének legfőbb befolyásoló tényezői a fűtési szezon hossza és a hőmérséklet. Az elmúlt években kimondottan hideg telek voltak jellemzők, mely a szezon közbeni felvásárlás növekedését eredményezte. Emiatt a tüzelőanyagokból készlethiányok jelentkeztek, az új készlet pedig drágább volt.

a projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.03.31.

projekt azonosító száma: G VEKOP-1.2.6-20-2020-00043